Home » De trimbehandeling

De Catknipbus

Knuffelen met Bentley de ragdoll

Als de kat op tafel is stel ik hem eerst gerust en voel gelijk door de vacht waar de problemen zitten. Ik zal altijd overleggen en adviseren wat er gaat gebeuren en wat er gedaan moet worden, mocht je bij de behandeling aanwezig zijn.

 

Indien de kat het toelaat knip ik vervolgens de nageltjes. Daarna als er geschoren moet worden, start ik met het scheerapparaat altijd buiten het zicht van de kat, zodat ik goed kan zien hoe er op gereageerd wordt. Als er geen reactie is, breng ik hem langzaam naar het probleemgebied waar geschoren moet worden. Nooit direct in het gezichtsveld van de kat. 

Verder wordt de vacht gecheckt en waar nodig uitgekamd en klitjes worden verwijderd. Ogen en oortjes worden nagekeken en schoongemaakt.

Tijdens de behandeling staat vragen natuurlijk vrij en geef ik je advies en leg ik uit wat ik aan het doen ben.
Ik was de katten niet i.v.m extra stress, plus het draagt niet bij aan een gezonde en mooie vacht. Mocht de kat ernstig vervuild zijn, dan is dit een ander verhaal. 


Verder is het niet zo dat na de trimbehandeling de kat helemaal niet meer verhaard of dergelijke. Het is niet de bedoeling dat er zoveel mogelijk haar verwijderd wordt bij een trimbehandeling.

 

TRIMMATERIAAL