Home » Catknip's Blogs » Katten en water

Katten en water

Gepubliceerd op 23 januari 2020 om 13:22

Katten en water. Vriend of vijand? Daar zijn de meningen over verdeeld en is per kat verschillend.
De meeste katten waarderen water niet terwijl het juist zo belangrijk voor ze is!
Nee niet om te zwemmen of in te poedelen maar gewoon om te drinken. Katten zijn van origine woestijndieren en halen meer en deel hun vocht uit hun prooidieren.

Hier onder volgen een paar tips over hoe je je kat aan het drinken krijgt.


Drinkt jou kat juist heel veel? Maak dan op tijd een afspraak bij jouw dierenarts en laat het bloed testen van jouw kat.

 • TIP 1!: Locatie is alles!
  Zorg dat de waterbakjes op de jusite plek staan. De meeste katten zullen het niet waarderen als hun drinken direct naast hun eten staat. Liever een stukje verder! 
 • TIP 2! : Meer waterbakjes!  
  Meer waterbakjes neerzetten. Het is bijna een open deur, maar als je kat meer water in huis tegenkomt vergroot je de kans dat hij af en toe een slokje extra mee pakt. Niet verstopt achter die stoel waar je kat nooit komt, maar op de looproute. 
 • TIP 3!: : Schoon, schoner, schoonst 
  Ververs het water elke dag. Bij erg warm weer liefst twee keer. 
 • TIP 4! : Verschilden soorten drinkbakjes. 
  Steen, metaal, plastic, glas, hoge bakjes of lage bakjes. Iedere kat is anders en iedere kat heeft zo zijn eigen voorkeur aan drink bak. Probeer eens verschillende typen en maten drinkbakjes uit. De meeste katten vinden het niet tof als ze met hun gevoelige snorharen de rand van hun drink ( en voerbakje ) voelen. 
 • TIP 5! : Spelen met water!  
  In de warme zomermaanden vinden sommige katten het leuk als je een grote teil of bak op het terras zet, met knikkers of robotvisjes erin. Spelen, afkoelen en drinken tegelijk! 
 • TIP 6! : Een fontein 
  Een waterfontein is voor sommige katten absoluut het proberen waard. Ze zijn al te koop vanaf 20 euro. 
 • TIP 7! : Stromend water. 
  Veel katten vinden stromend water ontzettend interessant. Zet die kraan maar aan! Druppelend of een gehele straal kijk eens wat jouw kat leuk vind.
 • TIP 8! : Vocht via voer. 
  Natvoer bevat veel meer vocht dan droogvoer. Voeg wat extra lauw warm water toe zo word het aantrekkelijker voor de kat om het te eten en te drinken ze halen namelijk de meeste vocht uit hun eten. 
 • TIP 9! : Geen zeep!! 
  Maar de drinkbakjes niet schoon met zeep maar met kokend water zo dood je de bacteriën en laat je geen zeep resten achter. Al is het maar een klein beetje, je kat proeft het meteen! 
 • TIP 10! : Vissenkom met een aquarium zuurstof plantje. 
  Geloof het of niet maar een vissenkom met alleen een waterplantje schijnen katten ook echt geweldig te vinden en daarbij ziet het er nog gezellig uit zo'n onderwaterplantje! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.